Dutch Machine Factory 2018-07-03T12:10:26+01:00

Project Description

De Assessor 1 komt eraan!

Het is al snel duidelijk dat we te maken hebben met een nuchtere Hollandse jongen. Wars van opsmuk vertelt Cornelis Verhoeven (23) over de enorme ontwikkeling die hij met zijn nog jonge bedrijf doormaakt. De Assessor 1 speelt daarin een belangrijke rol.

Vroeger waren het vooral boomhutten en andere dingen bedenken en bouwen, tegenwoordig zijn het machines die de dagen vullen van de jonge ondernemer. “Na mijn opleiding werktuigbouwkunde ben ik voor een baas gaan werken. Dat had ik na een jaar wel gezien en besloot op eigen benen te gaan staan.” Onder de naam Dutch Machine Factory ging hij twee jaar geleden van start. Vanaf het begin liepen de zaken uitstekend. Aanvankelijk hield hij zich vooral bezig met het repareren van allerhande machines, maar al snel breidden de activiteiten zich uit. “Machinebouw in de breedste zin van het woord is het waar het bij mij om draait,” zegt Verhoeven. “Dat kan het repareren van een kapotte motor, tandwielkast of aandrijfonderdeel zijn, maar ook het ontwikkelen van nieuwe machines behoort daartoe.” Zijn bedrijf maakt een enorme ontwikkeling door. Voornamelijk door mond tot mond reclame groeit de orderportefeuille met de dag. Vol trots laat de ambitieuze ondernemer dan ook zijn bedrijfshal in Hendrik-Ido-Ambacht zien. Hij verontschuldigt zich voor de rommel, maar de reden hiervoor is duidelijk. “Sinds vorige maand zijn we hier ingetrokken. Er moet nog van alles gebeuren. Zo komt er een nieuw magazijn, kantoorruimte en moet het machinepark nog hun definitieve plek krijgen.”

Nuchter
Het succes van Cornelis Verhoeven is mede te verklaren door de nuchterheid waarmee hij zaken benadert. “Een machine lijkt gecompliceerd, maar als je hem opdeelt in kleine blokjes bestaat ‘ie uiteindelijk uit slechts een aantal basiselementen zoals staal, aluminium, RVS en kunststof in vormen gemaakt, aandrijvingen en bijvoorbeeld hydroliek en pneumatiek. Als je dat op een goede manier bij elkaar stopt, heb je een machine.” Een prima uitgangspunt, maar de praktijk blijkt bijna altijd een beetje weerbarstiger. Dat ondervond Verhoeven bij de ontwikkeling van de Assessor, een voertuig die zelfstandig en volledig automatisch vracht ophaalt en naar een opgegeven plek vervoert.

Hechte relatie
“Voor de Assessor zocht ik servomotoren. Een servomotor is een speciaal soort elektromotor die vaak voor robots toegepast wordt. Hiervoor kwam ik bij Groschopp terecht. Een bewuste keuze want daar zit veel expertise op motorengebied. Normaal gesproken fabriceer je met een aantal componenten een machine met een bepaalde omvang. Bij de Assessor was sprake van een omgekeerd ontwerpproces. Voor de Assessor had ik namelijk hele sterke servomotoren nodig die in een kleine ruimte moesten passen. Het formaat mocht immers niet groter zijn dan de afmetingen van een europallet. Dat was best lastig en ik heb daarom Groschopp gevraagd mee te denken tijdens het ontwikkelproces. Dat resulteerde in een prettige samenwerking waar sterke motoren uit voort kwamen die zelfs zo klein zijn dat er nog ruimte is voor een extra accupakket. Het hele ontwikkelproces heeft mij dankzij Groschopp veel verder gebracht. Inmiddels is de relatie met Groschopp hecht en is er sprake van een grote mate van reciprociteit.”

Assessor 1
Hoogste tijd om de Assessor 1 nader voor te stellen. Het is een voertuig dat zelfstandig en volledig automatisch vracht ophaalt en naar een opgegeven plek vervoert. De vracht kan bestaan uit kratten, dozen, pallets en vele soorten complete producten. De Assessor is onderhoudsvrij, gemakkelijk te bedienen en veilig in gebruik. Doordat de Assessor verbonden is met de cloud is hij eenvoudig te koppelen aan en te volgen op alle mogelijke systemen zoals Android, IOS, Windows. De Assessor werkt achttien uur continu en bespaart daarom veel mankracht. Hij werkt efficiënt en snel en de tilcapaciteit overtreft de menselijke krachten. De mogelijkheden van deze slimme machine zijn oneindig. Mede door personeelstekorten is er veel belangstelling voor de serie Assessor voertuigen.

Concurrenten
“De ontwikkeling van de Assessor 1 kostte veel tijd en energie,” zo gaat Verhoeven verder, “maar gelukkig is de belangstelling groot. Zo heb ik al bij diverse bedrijven de mogelijkheden kunnen showen met een prototype en ook uit enkele beursdeelnames zijn interessante contacten ontstaan.” Dat Verhoeven een mooi product in handen heeft, blijkt uit alle moeite die vooral (Chinese) concurrenten doen om de Assessor te evenaren. “Maar die hebben een behuizing van kunststof en een draagvermogen tot 300 kilogram, met een trekvermogen van een ton. De Assessor is uniek met zijn accucapaciteit en met zowel zijn draagvermogen tot 2.5 ton als een trekvermogen van 4.5 ton. Specificaties die er niet om liegen.”

Nu is het moment aangebroken om de Assessor 1 succesvol in de markt te zetten. “We kunnen vijf typen leveren,” zegt Verhoeven. “De tijd is er rijp voor. We hebben een mooi product. Niet voor niets ben ik op zoek naar goede techneuten en vertegenwoordigers. Er is volop werk en er zijn nog veel meer ideeën die ik wil gaan uitwerken.”

In kader:
Wie meer wil weten over de Assessor 1 en de andere activiteiten van Dutch Machine Factory kan contact opnemen met Cornelis Verhoeven, telefoon 085-902 19 02 of mailen naar cornelis@dutchmachinefactory.nl