"Voor vrijwel elk aandrijfvraagstuk met hoge hygiëne-eisen heeft Groschopp een aandrijfoplossing"

De series RVS motoren en reductoren van Groschopp voldoen qua techniek en hygiëne-eisen ruimschoots aan de huidige standaarden. RVS is echter niet de enige oplossing om te beschermen tegen corrosie. In veel gevallen volstaat een oppervlaktebehandeling van het materiaal of kan Groschopp voorzien van een speciale coating. Zo is er voor vrijwel elk aandrijfvraagstuk met hoge hygiëne-eisen een passende aandrijfoplossing.

Groschopp is gespecialiseerd in de ontwikkeling en fabricage van innovatieve technologieën voor de aandrijftechniek en is al weer jaren actief op de markt van rvs motoren.Zo is de ESK-serie, de bekende serie servomotoren onder de naam ‘Silver-Line’ al weer een tijdje beschikbaar.

Fonkelnieuw is de serie roestvrijstalen ZKS30 reductoren, holle of volle as. Bekijk hier het gehele RVS reductoren aanbod.

Aandacht voor hygiëne-eisen

In de voedingsmiddelenindustrie zijn de hygiëne-eisen strenger en deze worden keer op keer aangescherpt. Om een zo hoog mogelijk zuiverheidsniveau te bereiken, worden hele productieomgevingen ingeschuimd en afgespoten. Dit schuim is alkalisch of zuur en zeer agressief. De aandrijvingen en andere componenten die doorgaans werden gebruikt zijn hier niet tegen bestand, corrosie! Groschopp ontwikkelt oplossingen die qua innovatieve techniek en hygiëne-eisen ruim voldoen aan de huidige standaarden en deze zelfs overstijgen. Het bedrijf heeft daarom voor omgevingen waar hoge hygiëne-eisen worden gesteld onder meer een rvs servomotor met geïntegreerde controller én planetaire vertragingskast ontwikkeld.

De kracht van het ontwerp is dat de planetaire vertragingskast is geïntegreerd in het rvs motorhuis. Hierdoor wordt voorkomen dat aan een rvs motor een relatief dure rvs reductor moet worden aangesloten. Bij een geïntegreerd ontwerp valt de rvs buitenmantel van een reductor dus weg en dat levert een aanzienlijke besparing op.

Hygienic Design

Het aandrijfconcept van Groschopp in Hygienic Design is gebaseerd op de eerder genoemde bestaande lijn servomotoren van het type ESK Silver-Line en de nieuwe ESKH-serie. Deze serie is ontwikkeld op basis van de EHEDG-richtlijnen, is uitgevoerd in IP69K en is bestand tegen chemicaliën. Ze is geschikt voor toepassing in de voedings- en verpakkingsindustrie, maar ook zeker in chemische- en farmaceutische productie-omgevingen. De serie is ook leverbaar met de rvs reductoren, haaks of in lijn.

Oppervlaktebehandeling

Maar rvs is niet de enige oplossing in omgevingen met hoge hygiëne-eisen. In veel gevallen volstaat een oppervlaktebehandeling van het materiaal. Zo levert Groschopp ‘tussenoplossingen’ zoals een SILA-COAT® bescherming. Dit is een zuurbestendige laag die door middel van een elektrolytisch dompelproces aangebracht is op de buitenzijde van de motorreductoren. SILA-COAT® motoren kunnen ook worden ingezet op plaatsen waar de eis is dat de aandrijving volledig in rvs moet worden uitgevoerd. Het grote voordeel is dat deze aandrijving in zijn geheel een grote bescherming biedt tegen reinigingsmiddelen met een pH waarde van tussen de 2 en de 14. Klik op Motoren met SILAcoating voorzien van RVS reductoren.

SILA-COAT®: een zuurbestendige laag die middels een elektrolytisch dompelproces aangebracht is op AC motoren en reductoren van Groschopp

Tweecomponentenlak

Daarnaast is het mogelijk om een (servo)motorreductor te voorzien van een speciale zuurbestendige tweecomponentenlak. Deze kan uit meerdere kleuren bestaan en is bestand tegen uv-licht.
Groschopp servomotor voorzien van een speciale zuurbestendig twee-componentenlak. Deze is verkrijgbaar in meerdere kleuren en is bestand tegen UV licht.

Oplossingen

Er zijn met andere woorden diverse oplossingen om ook in de verschillende branches aandrijfvraagstukken het hoofd te bieden. De kunst is om vraagstuk en oplossing bij elkaar te brengen. Groschopp gaat daarom altijd samen met klanten op zoek naar de best passende aandrijfoplossing, qua functionaliteit én qua budget. Dat is consultive!

Rvs servomotor met geïntegreerde elektronica én planetaire kast uit de Groschopp Silver Line serie. De ronde behuizing is vervaardigd van het corrosiebestendige rvs 316 en bestand tegen agressieve reinigingsmiddelen.

Groschopp

Ruime kennis en brede ervaring resulteren in grote denkkracht. Dat, met een ijzersterk assortiment en een betrouwbaar partnernetwerk, leidt tot een complete aandrijfoplossing.

© Copyright 2012 - 2023 All Rights Reserved